Наводненията в Либия започнаха да създават зарази: Броят на децата, отровени

...
Наводненията в Либия започнаха да създават зарази: Броят на децата, отровени
Коментари Харесай

150 деца сe натровиха от замърсената вода в Либия

Наводненията в Либия започнаха да основават болести: 

Броят на децата, отровени от нечиста вода след наводненията в североизточния либийска град Дерна, доближи 150, съобщи министърът на околната среда на основаното в Триполи Правителство на националното единение Ал Джазира Ибрахим ал-Араби Мунир. По-рано ръководителят на Либийския народен център за надзор на болесттите Хайдар ас-Сайх заяви за 55 случая на отравяне измежду деца.

Мунир уточни също нуждата от евакуация от наводнените региони. Той добави, че кладенците са нечисти вследствие на покачването на равнището на водата. В светлината на възходящия брой жертви министърът също по този начин прикани обществеността да се въздържа от потребление на кладенци заради тяхното замърсяване.

Ситуацията в Дерна е пагубна, доста трупове има в морето и под отломките, настояват управляващите. Според локалния клон на Червения полумесец броят на починалите вследствие на наводненията в източна Либия е надхвърлил 11 000, а към 20 000 са в неопределеност, съобщи БГНЕС. 

Според Международната организация по миграция (МОМ) над 38 000 души са напуснали региони в североизточна Либия, наранени от наводнения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР